Váralja

39.990.000 Ft

102.646
ID: 312155
Eladó Ház / Családi ház
Váralja Eladó HázVáralja Eladó HázVáralja Eladó HázVáralja Eladó HázVáralja Eladó HázVáralja Eladó HázVáralja Eladó HázVáralja Eladó HázVáralja Eladó HázVáralja Eladó HázVáralja Eladó HázVáralja Eladó HázVáralja Eladó HázVáralja Eladó HázVáralja Eladó Ház

Tulajdonságok

Elhelyezkedés 7354 VáraljaTranzakció típusa Eladó
Ingatlan típusa Ház / Családi házAlapterület 87 m2
Szobaszám 3Költözhető kevesebb mint 6 hónapon belül
Telek terület 2000 m2Állapot Felújított
Komfort ÖsszkomfortosSzintek száma az épületben 1 szintes
Fűtés Központi fűtésWc és fürdőszoba Egy helyiségben
Erkély NemTerasz 20 m2
Akadálymentesített NemKilátás Udvarra néző
Utcára néző
Tájolás dél
délkelet
Parkolás Parkolás az udvaron
Parkolás benne van az árban IgenExtrák Beépített konyha
Amerikai konyhás
Tehermentes
Cserépkályha
Pince

Leírás

A Mecsek hegység északkeleti lábánál Váralján eladóvá vált ez a 2000 m2-es telken fekvő, 87 m2-es, teljes körűen felújított, kiváló állapotú családi ház
A ház közvetlenül az erdő szomszédságában, egy csendes zsákutcában található. Mivel nincs átmenő forgalom, az egyetlen dolog, ami napközben hallható: a madárcsicsergés. Közel 90m2-en két külön bejáratú nagyméretű szoba és egy tágas nappali-konyha étkező valamint egy teljesen új zuhanyzós fürdőszoba található. Az ingatlan teljes körű műszaki és esztétikai felújításon ment keresztül 2023-ban. Cserélve lettek az elektromos vezetékek, 3 fázis került bevezetésre. A vízvezeték szintén ki lett cserélve, a szennyvíz vezetékkel egyetemben, amely a falu csatornahálózatához csatlakozik. Új fürdőszoba és konyha került kialakításra. Új belső nyílászárók lettek beépítve. Új szúnyoghálós és redőnyös külső nyílászárók kerültek beépítésre. A tetőszerkezet teljes felújításon ment keresztül, új tetőlécek és szarufák, új tetőfólia került fel, a cserepek átforgatásra kerültek. A ház 10 cm-es szigetelést kapott. Fűtése új vizteres kandallóval megoldott, amelynek segítségével minden szobában radiátorok szolgáltatják a meleget. Első és hátsó terasz kültéri fagyálló burkolatot kaptak. A házhoz tartozik egy kb 10 m2-es pince és az udvaron található egy kerekes kút is. A téglalap alakú telek 2000 m2-es méretéből és beépíthetőségéből adódóan rengeteg lehetőséget hordoz magában. Gazdálkodásra és falusi turizmus lebonyolítására is tökéletes, és ha nyugalomra vágyik az ember, tökéletes otthon válhat belőle. Alkalmas mind falusi CSOK és CSOK plusz felvételére.
A gyönyörű fekvésű falu a legegyszerűbben a 11 kilométerre fekvő Bonyhádról közelíthető meg, de el lehet jutni ide a 45 kilométerre fekvő megyeszékhely, Pécs és Komló felől is, Szászváron át.
Váralja turisztikai szempontból csomópontnak számít, a Keleti-Mecsek turista útvonalain Óbánya, Kisújbánya, Hidas, Mecseknádasd, Máza közvetlenül közelíthető meg innen. 238 hektár területű parkerdeje a Váraljai-patak völgyében fekszik, tájvédelmi körzettel határos. Számos védett állat- és növényfaj él itt.
Itt található Tolna vármegye legmagasabb pontja a Dobogó 593 m tengerszinti feletti magasságával (100 méterre a megyehatártól)
Három kis tó is megbújik az erdei környezetben, melyeket eredetileg a nagyobb, illetve a hirtelen érkező árvizek felfogására szánt záportározóknak épültek, majd hamar kedvelt horgászhellyé váltak. Az alsó tó erdős partján hangulatos ösvény fut; a középső és a felső természetesebb környezetben terül el, horgászokat leginkább a középső partján látni.